Zabava i slobodno vrijeme na Rabu

Odmor u hotelima Imperial znači i dobru zabavu kako za one koji uživaju u noćnom životu, tako i za one koji traže zabavu tijekom cijelog dana. Unutar smještajnih kapaciteta Imperiala priređuju se plesne večeri te večeri folklora i tradicionalnog klapskog pjevanja. Tijekom dana i večeri provode se programi animacije: oni za djecu i oni za odrasle.

Naravno, grad Rab nudi mnoštvo mogućnosti za zabavu, a njegov noćni život posebno je zanimljiv, ne samo tijekom ljetnih mjeseci. Rapske glazbene večeri dovode poznate domaće i svjetske izvođače, a u okviru njih priređuju se koncerti klasične glazbe, ali i pop i rock koncerti. Tijekom dana Rab je otvoreni atelje u kojem stvaraju i izlažu mnogi umjetnici te tako pridonose posebno slikovitom ugođaju grada.

Ljetni festival grada Raba (Rab Summer Festival) održava se u kolovozu, a uz nastup stranih i domaćih glazbenika (pop, rock, elektronička glazba), program uvijek nudi nove glazbene sadržaje koje donose poznati svjetski izvođači i DJ-i.

Svim posjetiteljima posebno je zanimljiva Rapska fjera. Rapska fjera srednjovjekovni je festival koji se održava od 25. do 27. srpnja, u dane kada se slave sveci zaštitnici Raba: sv. Jakov, sv. Ana i sv. Kristofor. Ti dani su ujedno i najveći rapski blagdani koji se kontinuirano slave već više od sedam stoljeća.  U vrijeme Rapske fjere čitav se grad Rab pretvara u srednjovjekovnu pozornicu. Priređuju se radionice srednjovjekovnih vještina, a gradske ulice i trgove ispunjeni su pekarima, klesarima, kovačima, stolarima, pisarima itd. Rapska fjera završava tradicionalnim viteškim turnirom s nadmetanjem u gađanju samostrelom rapskih samostreličara.

Kad govorimo o zabavi i noćnom životu, ne smijemo zaboraviti ni mnoštvo restorana sa živom glazbom, barova i klubova. Među mladima su posebno omiljeni klubovi na plaži na kojima zabava traje 24 sata na dan, a najpopularniji je klub Santos.